Gasztro

Ennyire finomak még sosem voltak a sült zöldségek!

Készíts kiadós téli salátát a legfinomabb, sütőben sült zöldségekkel!

Erre a salátára már csak ránézni is öröm: annyi szín keveredik benne, hogy igazi orgia a szemnek! És akkor az ízekről még nem is beszéltünk! A kiadós salátába a tél legfinomabb zöldségei kerültek, az i-re pedig egy mennyei juharszirupos salátaöntet teszi fel a pontot, amitől ezentúl függő leszel. Íme, a recept.

Saláta sütőben sült zöldségekből

Ennyire finomak még sosem voltak a sült zöldségek!

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 1 kaliforniai paprika
  • fél kg édesburgonya
  • fél kg kelbimbó
  • 1 lilahagyma
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 csésze friss spenót

Az öntethez:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 tk. juharszirup

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, a zöldségeket darabold fel. 
  2. A zöldségeket, a spenót kivételével, keverd össze egy tálban, fűszerezd, és locsold meg az olajjal! 
  3. Borítsd őket egy tepsire, és 40 percre tedd a sütőbe. 
  4. Ha elkészültek, keverd össze őket a friss spenóttal!
  5. Az öntet hozzávalóit alaposan keverd össze, majd locsold meg vele a salátát. Jó étvágyat!

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top