Gasztro

Egy falat tökéletesség: desszertkosárkák tortillából

Ki mondta, hogy tortillából csak sós burrito vagy quesadilla készíthető? Most bebizonyítjuk, hogy szuper desszertalapanyag is!

Ha nincs kedved tésztát gyúrni, mégis ennél valami süteményt, a leveles tésztán túl is van élet: próbáld ki, milyen, ha a desszertet tortillalapból készíted! Az alapvetően sós ételekhez használt tortilla szuperül megállja a helyét az édes ízek kiegészítőjeként is. Íme, a bizonyíték:

Desszertkosárkák tortillából

Egy falat tökéletesség: desszertkosárkák tortillából

Hozzávalók:

  • 3 db 25 centi átmérőjű tortillalap
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 1/4 csésze és 2 ek cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 csésze tejszín
  • 1 tk vaníliakivonat
  • friss gyümölcs

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A tortillalapok mindkét oldalát kend meg az olvasztott vajjal. A fahéjat és a negyed csésze cukrot keverd össze, és szitán keresztül szórd be vele a tortillalapok mindkét oldalát!
  3. A tortillákat vágd negyedekre – így 12 kis szeletet kapsz. A videón látható módon illessz össze 2-2 tortillaszeletet, és bélelj ki velük muffinformákat!
  4. 13-15 percig süsd őket, amíg ropogósak nem lesznek.
  5. A tejszínből a vanília és a 2 evőkanál cukor hozzáadásával verj kemény habot.
  6. Mindegyik kosárkába púpozz a tejszínhabból és friss gyümölcsökből! 

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top