Gasztro

Szupertápláló téli ebéd: gyömbéres-kókuszos répakrémleves

Mert tápláló, téli krémlevesekből sosem elég!

Erre a napsárga krémlevesre már csak ránézni is öröm! Ha pedig belekóstolsz, tested-lelked átjárja majd a boldogság, még a legborongósabb téli napokon is! A répa és a gyömbér szuperegészséges hozzávalók, a kókusztej pedig az isteni krémes állagról gondoskodik. A levesbe még egy kis chiamag is került, hogy még táplálóbb legyen. Íme, a recept:

Gyömbéres-kókuszos répakrémleves

Szupertápláló téli ebéd: gyömbéres-kókuszos répakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 konzerv (400 ml) kókusztej
  • 1 közepes fej hagyma felaprítva
  • 3/4 tk. tengeri só
  • 2 tk. frissen reszelt gyömbér
  • 2 tk. currypaszta
  • 1 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 300 g bébirépa, felekbe vágva
  • 2 és 3/4 csésze zöldségleves-alaplé
  • 2 ek. lime-lé
  • friss korianderlevél
  • 1/4 csésze és 1 ek. chiamag

Elkészítés:

  1. Közepes láng fölött melegítsd fel a kókusztej 1/3-át. Add hozzá a sót és hagymát. Kb. 5 percig kevergesd, amíg a hagyma megpuhul, majd add hozzá a gyömbért, a curryt, a fokhagymát, és főzd további kevergetés mellett 1 percig!
  2. Tedd bele a megmosott répadarabokat, az alaplevet és a lime levét! A korianderleveleket is ekkor keverd bele, valamint a maradék kókusztejet is. Forrald fel, majd 30 percig fedő alatt hagyd főni közepes lángon. Ezután távolítsd el belőle a koriandert, és öntsd át egy turmixgépbe. Turmixold pürésre!
  3. A pürés levest öntsd vissza egy lábosba, és alacsony lángra kapcsolj alatta. Add hozzá az 1/4 csésze chiamagot és 20 percig kevergetés mellett főzd tovább! Ha túl sűrűnek ítéled, önts hozzá még egy kis alaplevet.
  4. Tálald melegen, egy evőkanál chiamaggal és pár korianderlevéllel! Jó étvágyat!

fitbottomedeats

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top