Gasztro

Mennyei és krémes: tiramisu-csokimousse

Mi lehet jobb egy tiramisunál? Egy csokimousse! És egy csokimousse-nál? Az, ha összeházasítjuk a tiramisuval!

A tiramisunál kevés édesebb, krémesebb finomságot ismerünk, de még ez is lehet csodálatosabb: némi extra csokitól.

Ez a pohárkrém egy egyszerűsített verzió: az alapja babapiskóta helyett keksz lesz, a krémbe pedig egy rakás csoki kerül! A rumos-kávés-vaníliás keveréket egy lap zselatin tartja össze, de főzni egyáltalán nem is kell – egyszerűen csak egy botmixerrel összedolgozzuk az alapanyagokat. A tetejére végül könnyű hab kerül. 

Így készül:

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 36 db csokis töltött keksz apró darabokra zúzva

A krémhez:

  • 1 lap zselatin
  • 3 evőkanál presszókávé hidegen
  • 1 evőkanál hideg rum
  • 1/3 csésze forró víz
  • 1 csésze cukor
  • 2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 2 csésze habtejszín
  • 2 evőkanál vaníliaaroma

A habhoz:

  • 220 gramm habtejszín
  • 220 gramm mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top