Gasztro

Gluténmentes, alacsony kalóriás mogyoróvajas keksz

Ezekkel a szuperegyszerű receptekkel a gluténérzékenyek és a diétázók sem maradnak ki a karácsonyi sütizgetésből!

 A gluténérzékenység egy kicsit megnehezíti ugyan a karácsonyi sütés-főzést, de szerencsére rengeteg olyan finomságot tudunk gluténmentesen is készíteni, ami semmiben nem marad el a hagyományos változatoktól. Ilyen például a népszerű mogyoróvajas keksz is, ami gluténmentesen is isteni finom! Ráadásul a diétázók is imádni fogják, hiszen egy darabban mindössze 87 kalória található.

Gluténmentes, mogyoróvajas keksz 

Gluténmentes, alacsony kalóriás mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:

  • fél csésze ropogós mogyoróvaj
  • fél csésze barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 és 1/4 csésze gluténmentes zabpehely
  • fél tk szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Robotgép segítségével dolgozd össze a mogyoróvajat a cukorral, majd verd bele a tojást is.
  3. Keverd hozzá a zabpelyhet és a szódabikarbónát. Alaposan keverd össze!
  4. Formázz az így kapott tésztából golyókat, majd lapítsd őket 1 centi vastag korongokká egy sütőpapírral borított tepsin.
  5. 8 percig süsd a sütiket, amíg aranybarnák nem lesznek.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top