Gasztro

Próbáld ki te is a vörösborban főtt spagettit!

Az egyik legtrendibb recept, ami most az interneten pörög a vörösborban főtt spagetti. Ha feldobnád a hagyományos tésztaételt, próbáld ki te is!

Te sem tudsz elképzelni egy finom tésztaételt egy pohár bor nélkül? Miért ne kombinálhatnád már a főzésnél a kettőt, azaz főznéd a tésztát borban? A vörösboros spagettiért az egész internet odavan, és úgy látszik, nem csak egy múló, trendi szeszélyről van szó: aki megkóstolja, mind azt vallja, hogy a bor mennyei ízt és állagot – na és izgalmas színt – kölcsönöz a tésztának. Ha kíváncsi lettél, már mutatjuk is a receptet!

Próbáld ki te is a vörösborban főtt spagettit!

Vörösboros spagetti

Próbáld ki te is a vörösborban főtt spagettit!

Hozzávalók:

  • 5 csésze víz
  • 4-szer 1/4 csésze száraz vörösbor
  • só, bors
  • 300 g spagetti
  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
  • 4 kis fokhagymagerezd
  • 1/4 tk. piros paprika
  • 1/2 csésze petrezselyem
  • 1 csésze pirított dió
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Egy nagy lábasba öntsd a vizet, 3-szor 1/4 csésze bort és hints bele egy nagy csipet sót! Forrald fel, majd főzd meg benne a tésztát al dentére. A főzővíz 1/4-ét tartsd meg.
  2. Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, pirítsd át rajta a fokhagymát. Add hozzá a paprikát és egy kis sót. Kapcsolj közepes lángra, fedd le 1 percre. 
  3. Add hozzá a maradék bort és a főzővizet, és forrald fel újra! Ezután öntsd rá a tésztát és főzd 2 percig, amíg a folyadék elpárolog.
  4. Add hozzá a petrezselymet, a diót, a sajtot, sózd, borsozd, valamint locsold rá a maradék 2 evőkanálnyi olívaolajat. Tálald reszelt sajttal megszórva. Jó étvágyat!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top