Gasztro

Tiramisus csokimousse: a desszert, amivel nem lőhetsz mellé

Két klasszikus desszert, ha találkozik.

Két olyan desszertklasszikus, mint a tiramisu és a csokimousse frigye, kizárt, hogy rosszul sülne el! Mindkét édesség hihetetlenül népszerű, így nem valószínű, hogy bárki visszautasítana egy ilyen édességhibridet! Ráadásul ez a desszert nem csak mennyei finom, de szuperelegáns is: így akár a karácsonyi menü végére is beillesztheted.

Tiramisus csokimousse

Tiramisus csokimousse: a desszert, amivel nem lőhetsz mellé

Hozzávalók:

8 adaghoz

  • 36 Oreo típusú keksz
  • 1 levél zselatin
  • 3 ek. kihűlt presszókávé
  • 1 ek. rum
  • 1/3 csésze forró víz
  • 1 csésze cukor
  • 2/3 csésze kakaópor
  • 2 csésze tejszín
  • 2 tk. vaníliakivonat

A feltéthez:

  • 220 g tejszín
  • 220 g mascarpone
  • 4 ek. porcukor

Elkészítés:

  1. Törd össze a kekszeket morzsássá, majd tedd félre.
  2. A kávét, a rumot és a zselaint keverd össze. Hagyd állni 2 percig, ezután öntsd rá a forrásban lévő vizet.
  3.  Egy nagy tálban keverd össze a cukrot és a kakaót. Öntsd bele a tejszínt és a vaníliát, majd robotgéppel keverd habosra. Add hozzá a kávés zselatinos keveréket is, és verd kemény habbá.
  4. Egy pohár aljába tégy egy evőkanálnyit a kekszmorzsából, majd töltsd tele a csokis kávés habbal! Tedd hűtőbe 30 percre.
  5. Ezalatt készítsd el a tejszínhabot: verd fel a tejszínt először önmagában, majd folytasd a mascarponéval és a porcukorral együtt! 
  6. A pohár tetejére púpozz a tejszínhabból, és szórj rá egy kis kakaót is! Jó étvágyat!

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top