Gasztro

Krémsajt a karácsonyi menübe? Miért is ne!(X)

A krémsajt nemcsak ízletesebbé teszi a megszokott recepteket, hanem a háziasszonyok munkáját is megkönnyíti. Most pedig még nyerni is lehet vele.

Halászlé, bejgli, kocsonya – a hagyományos karácsonyi menü kellékei. Mit tegyünk azonban akkor, ha már unjuk régi recepteket, és szeretnénk valami újdonságot csempészni a feldíszített asztalra?

Aki bátor, akár le is cserélheti a megszokott fogásokat. Igazi újdonság lehet például, ha halászlé mellé sütőtökkrémlevest vagy céklakrémlevest kínálunk a vegetáriánusoknak, a kevésbé édesszájúak pedig biztosan örülnek majd egy szelet spenótos-krémsajtos-sütőtökös lepénynek.

Krémsajt a karácsonyi menübe? Miért is ne!(X)

Ha viszont ragaszkodunk a régi receptekhez, akár nem mindennapi alapanyagokkal is megbolondíthatjuk az ételeket, ilyen például a krémsajt. Elsőre talán furán hangzik, de a krémsajt olyan különleges ízt ad az ételeknek és a süteményeknek, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Könnyen készíthetünk vele leveseket, sült és főtt ételeket, valamint a desszertek esetében is megállja a helyét.

A krémsajt ráadásul nemcsak különlegessé teszi az ételeinket, hanem saját munkánkat is megkönnyítheti. Vegyük például a tortakrémet, aminek elkészítése néha még a gyakorlott háziasszonyoknak is gondot okoz. A Philadelphia új, natúr, habosított krémsajtja egyszerűbbé teszi a dolgunkat, és akár 15 perc alatt össze tudjuk dobni vele a tökéletes tortakrémet. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy 400 g habosított krémsajtot és 100 gr szoba-hőmérsékletű vajat óvatosan, nagy mozdulatokkal összekeverünk, hogy a hab ne törjön össze. Ezután 450 g porcukrot kisebb adagonként szitáljuk a keverékbe, és keverőlapáttal keverjük össze. Fél órát pihentessük a hűtőben, mielőtt a tortára kennénk.

Ha további hasznos ötleteket és egyedi recepteket keresel, látogasd meg a Philadelphia Facebook-oldalát, ahol most még egy receptversenyben is részt vehetsz! A Philadelphia játékában olyan recepteket várnak, amelyek egyik alapanyaga a krémsajt. Pályázni nem csak a játék kedvéért és a sok hasznos ötlet miatt érdemes, értékes nyeremények – köztük egy Le Creuset edénykészlet – is gazdára talál! Mutasd meg, hogy neked melyik a kedvenc krémsajtos recepted!

A recept verseny részletei itt találhatók.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top