Gasztro

Így lesz egész estés zabkásából reggeli sütőtökpite

Nem csak reggelire, akár desszertre is szuper választás ez a szokatlan módon készült zabkása. Ha szereted a sütőtökpitét, próbáld ki te is!

Te is szereted, ha a reggelidnek desszert jellege van? Akkor tetszeni fog ez a recept: félig zabkása, félig sütőtökpite – mindkét étel legjobb tulajdonságaival! Dobd össze este, tedd hűtőbe, reggel pedig nincs más dolgod, mint berakni a sütőbe, majd hagyni, hogy megédesítse a leghűvösebb téli reggeleket is! Íme:

Sült, sütőtökpités zabkása

Így lesz egész estés zabkásából reggeli sütőtökpite

Hozzávalók:

8-10 adaghoz

  • 3 csésze nagy szemű zabpehely
  • másfél csésze barna cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek sütőtökpite-fűszerkeverék
  • fél tk só
  • 425 g sütőtökpüré
  • 1 csésze tej
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 2 ek méz
  • 1/4 csésze pekándió vagy dió felaprítva
  • opcionális: tejszínhab a tetejére

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a cukrot, a sütőport, a fűszerkeveréket, a sót, a sütőtökpürét, a tejet és a vajat. Végül add hozzá a tojást is. Alaposan keverd össze.
  2. Egy 20×30 centis sütőformát vajazz ki vékonyan, majd oszlasd el benne a zabos keveréket! Öntsd a tetejére a mézet, szórd meg a dióval. Fedd le, majd tedd hűtőbe 30 percre vagy egész éjszakára!
  3. 175 fokos sütőben süsd 40 percig. Tálald tejszínhabbal vagy tejjel. Jó étvágyat!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top