Gasztro

Édes és időtakarékos juharszirupos-pekándiós keksz

Isteni, édes sütemény, akár előre is elkészíthetjük a tésztáját, hogy majd karácsonyra frissen megsüthessük! Juharszirup és pekándió – tökéletes kombináció!

Semmi nem jobb a házi, frissen sült keksznél, és ha emellett a juharszirupos-pekándiós finomság mellett döntünk, elég csak egyszer pepecselni a tésztával – és akkor sem kell túl sokat. A fagyasztóból ugyanis bármikor előkaphatjuk, hogy friss, forró keksz készülhessen!

Édes és időtakarékos juharszirupos-pekándiós keksz 

Hozzávalók:

  • 110 gramm vaj
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 tojássárgája
  • 1 és 1/4 csésze finomliszt
  • 1 csésze durvára vágott pekándió

Elkészítés:

1. Robotgéppel keverjük össze a vajat, a cukrot és a juharszirupot, míg habos masszát kapunk!

2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, azt is alaposan keverjük el benne!

3. Végül öntsük a keverékhez a lisztet és a pekándiót is, és keverjük össze, míg homogén massza keletkezik.

4. Fólia segítségével görgessük hengerré a tészát és csomagoljuk be alaposan – így menjen a mélyhűtőbe legalább 2 órára, de még jobb, ha egy teljes éjszakát ott tölt. Innentől kezdve egyébként már 3 hónapig tarthatjuk a mélyhűtőben, hogy bármikor frissen elkészíthessük.

5. Ha kivettük a tésztát, vágjunk kisebb köröket és terítsük ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy maradjon nekik hely sülés közben. 10 perc alatt készre süthetjük őket!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top