Gasztro

Répatorta még sosem volt ilyen finom: répatortás sajttorta

Nem tudsz dönteni egy könnyű répatorta és egy krémes sajttorta között? Most megmutatjuk, hogyan ötvözheted a két finomságot!

Annyi nehéz döntés elé állít minket az élet: miért őrlődjünk még két mennyei desszert között is? Ha a répatortát és a sajttortát is megkívántad, nem kell kétféle torta sütésének nekiveselkedned! Most megnézheted, hogyan készül a répatortás sajttorta!

Répatortás sajttorta

Répatorta még sosem volt ilyen finom: répatortás sajttorta

Hozzávalók:

A répatortás részhez:

  • 2-3 répa
  • 1 és 1/4 csésze liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. só
  • 1 tk. fahéj
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • fél csésze repceolaj
  • 2/3 csésze porcukor
  • 1/3 csésze barna cukor
  • 2 tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat

A sajttortás részhez:

  • 450 g krémsajt
  • 2/3 csésze porcukor
  • 2 tojás
  • 1 tk. vanília kivonat
  • fél csésze tejföl

Elkészítés:

  1.  180 fokra melegítsd elő a sütőt. Kenj ki egy kisebb tortaformát vajjal.
  2. Kezdd a répatortával: reszeld le a répákat, tedd őket félre.
  3. A tojásokat verd fel porcukorral és a barnacukorral. Add hozzá az olajat és vaníliát, keverd el. Add hozzá a répatorta többi hozzávalóját is. Keverd el, tedd félre.
  4. A sajttortás részhez: robotgéppel keverd simára a krémsajtot a cukorral. Egyenként keverd hozzá a tojásokat,  majd add hozzá a többi összetevőt.
  5. Az előkészített tortaformába először pakold bele a répatortás mix 3/4-ét, majd erre a sajttorta felét. Addig rétegezd így, amíg el nem fogy.
  6. 45 percre tedd a sütőbe, majd 1 órán át hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután legalább 4 órára tedd hűtőbe, de maradhat egy éjszakára is. Jó étvágyat!

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top