Gasztro

Ez a legdiétásabb komfortkaja: avokádós sajtos tészta

Nem bírod tovább egy tál meleg, krémes, sajtos tészta nélkül? Most megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt a népszerű komfortkaját egy picit diétásabban!

Mind átéltük már ezt a helyzetet: egy rosszabb napunkon, mikor az idő is rossz, az életkedvünk pedig a nullához közelít, úgy érezzük, most csak egy laktató, lélekmelengető komfortkaja segíthet átvészelni a válságot. Például egy nagy tál gőzölgő, mennyeien krémes és sajtban gazdag tésztaétel. Igen ám, de nem fogjuk-e még rosszabbul érezni magunkat egy ilyen kalóriabomba elfogyasztása után? Ha elbizonytalanodtál a válaszon, itt a megoldás: váltsd ki avokádóval a sajt egy részét, és máris diétabarátabbá tetted ezt a népszerű stresszkaját.

Avokádós kecskesajtos tészta

Ez a legdiétásabb komfortkaja: avokádós sajtos tészta

Hozzávalók:

4-6 adaghoz

  • fél tk. kókuszolaj
  • 1 ek. mandulaliszt
  • 2 érett avokádó
  • 1 lime leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 csésze kecskesajt
  • 1/4 tk. chili pehely
  • 1 ek. bazsalikom
  • 1/4 csésze sovány tej
  • egy csipet só
  • 2 csésze teljes kiőrlésű tészta
  • 1/4 csésze reszelt mozzarella

Elkészítés:

  1. Olvaszd fel egy serpenyőben a kókuszolajat. Pirítsd meg rajta a mandulalisztet. Főzd meg a tésztát.
  2. A feldarabolt avokádót a lime levével, a felaprított fokhagymával, a kecskesajttal, a chilivel, a bazsalikommal, a tejjel és a sóval együtt dolgozd össze aprítógépben vagy turmixban. Egy homogén állagú krémet kell kapnod.
  3. A megfőtt tésztát öntsd egy kerámia tálba, keverd hozzá az avokádós krémet. Szórd a tetejére a mandulalisztet, valamint a reszelt mozzarellát. 
  4. 175 fokos sütőben 7-8 percig süsd. Jó étvágyat!

Glow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top