Gasztro

Ilyen egyszerű kacsamájat sütni – szuper recept

Kacsamájat sütni sokkal egyszerűbb, mint hinnéd. Mutatjuk az elronthatatlan receptet. Kövesd lépésről lépésre, és istenien finom ételt készíthetsz. A megsütött kacsamájat a hűtőszekrényben akár két hétig is eltarthatod.

Hogy a kacsamáj sütése mennyire egyszerű, magad is meglepődsz, ha elkészíted kipróbált és bevált receptünket. Mennyei és elronthatatlan. Íme.

Hozzávalók a kacsamáj sütéséhez

  • 1 egész kacsamáj
  • 1 kg kacsaháj
  • 2 dl száraz Tokaji Szamorodni
  • 4-5 gerezd fokhagyma

Így láss hozzá a kacsamáj sütéséhez

A kacsahájat nagyobb edénybe rendezd, majd nagyon lassan kezdd el hevíteni. Amikor a zsír kezd kiolvadni, de még nem melegedett föl teljesen, tedd bele a kacsamájat. Fontos, hogy a májat a kacsazsír teljesen belepje. Add hozzá a fokhagymagerezdeket, és öntsd hozzá a száraz fehérbort is.

Továbbra is lassú tűzön, félig lefedve, nagyjából másfél órán át süsd a kacsamájat. A sütés végén az edényt a tűzről levéve, hagyd teljesen kihűlni. Annyi szeletet, amennyi éppen elfogy, emelj ki a zsírból. Pirítóssal vagy friss kenyérre kenve, ízlés szerint megsózva kínáld. A kacsamájhoz jól illik az áfonyalekvár. Próbáld ki ezzel is.

NLCafé-tipp: A recept alapján libamájat is süthetsz.

Ilyen egyszerű kacsamájat sütni - szuper recept

További kacsamájból készített ételek receptjeiből válogathatsz az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top