Gasztro

Ha unod a sütőtökpitét, készítsd el ezt az isteni édességet!

Ha szükséged van egy kis szusszanásra két sütőtökös fogás között, vesd be az édesburgonyát!

Még ha imádod a sütőtököt, sem árt egy kis szünetet tartani, hogy ne unj rá teljesen. Ilyen esetekre szuper megoldás az édesburgonya: ízében és állagában is emlékeztet a sütőtökre, mégis más élményt nyújt. Tudtad, hogy édesburgonyából is készíthetsz isteni pitét? Most megmutatjuk, hogyan!

Édesburgonyás pite kókuszos krémmel

Ha unod a sütőtökpitét, készítsd el ezt az isteni édességet!

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1/2 csésze pekándió vagy dió, apróra vágva
  • 1/2 csésze zabpehely
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/4 csésze kókuszolaj
  • 2 ek juharszirup vagy méz

A töltelékhez:

  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 3/4 csésze barna cukor
  • 2 édesburgonya, megfőzve
  • 3/4 csésze mandulatej
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 tk fahéj
  • 1/2 tk tengeri só

A kókuszos krémhez:

  • 1 konzerv kókusztej
  • 2 tk cukor vagy juharszirup
  • 1/2 tk vaníliakivonat

Elkészítés:

  1.  A diót és a zabpelyhet daráld porrá. Keverd össze a liszttel.
  2. A lisztes mixhez keverd hozzá a kókuszolajat. Alaposan dolgozd össze.
  3. Keverd bele a mézet (juharszirupot), hogy összefogja a tésztát.
  4. Oszlasd el egy piteforma alján a tésztát, majd 190 fokos sütőben 20-25 percig süsd.
  5. A töltelékhez: keverd össze alaposan a cukrot és a kukoricakeményítőt. Add hozzá az édesburgonyát, a mandulatejet és a fűszereket. Keverd addig, amíg egynemű krémet nem kapsz.
  6. A tölteléket öntsd a megsült alapra, és 1 órán át süsd. Ezután 1 órát hagyd hűlni.
  7. A kókusztejről öntsd le a folyadékot és a sűrű tejet verd a cukorral és a vaníliával kemény habbá. Kend el egyenlően a kihűlt pitén és már tálalhatod is!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top