Gasztro

Isteni és mindenmentes sütőtökös cupcake

Ilyenkor még biztosan mindenkinél van otthon egy kis sütőtök, de ha már unjuk a levest, próbáljuk ki inkább ezt a finom laktóz- és gluténmentes cupcake-et!

Ősszel-télen minden konyhában rengeteg sütőtökös fogás készül, és bizony a sütőtök nem csak levesnek vagy köretnek kiváló, de édes sütemények alapanyagának is. Próbáljuk ki ezt a könnyed süteményt, amiben ráadásul a gluténnak és a laktóznak sincs helye, így érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Isteni és mindenmentes sütőtökös cupcake

Hozzávalók:

  • egy kisebb sütőtök felkockázva, megsütve és kikaparva
  • 1/2 csésze barna ukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 nagy tojássárgája
  • 3/4 konzerv kókusztej
  • 2/3 csésze gluténmentes liszt
  • 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só

A tetejére:

Kókusztejből felvert tejszínhab

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy muffinformát!

2. Egy nagy tálban keverjük össze a pürésített sütőtököt, a cukrot, a tojásokat és a kókusztejet, míg egyenletes masszát kapunk.

3. Egy másik tálban forgassuk össze a lisztet, fűszereket, sütőport és szódabikarbónát!

4. Adjuk a száraz alapanyagokat a nedves hozzávalókhoz, és fokozatosan adagolva keverjük egyenletes tésztává.

5. A tésztát töltsük a formák 3/4-éig, és nagyjából 25 perc alatt süssük készre.

6. Várjuk meg, míg a sütemények újabb 20 perc alatt kihűlnek – ekkor nyomjuk a tetejére a kókusztejből készített tejszínhabot is! 

MeaningfulEats

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top