Gasztro

Michelin-csillageső hullott Spanyolországra

21 spanyol étterem kapott Michelin-csillagot: lett egy újabb háromcsillagos, öt kétcsillagos és tizenöt egycsillagos minősítésű. Portugáliának kilenc csillag jutott.

A világhírű gasztronómiai elismerést jelentő Michelin-csillageső abszolút győztese Martín Berasategui baszk séf és étteremtulajdonos. Ugyanis barcelonai, Lasarte nevű étterme elnyerte harmadik Michelin-csillagát, elsőként a katalán fővárosban, maga Berasategui pedig ezzel megszerezte pályafutása nyolcadik csillagát, amely eddig egyedül neki sikerült a spanyol séfek közül.
  
Spanyolországban kilenc étterem rendelkezik a legmagasabb, háromcsillagos minősítéssel: négy Baszkföldön, három Katalóniában, egy Madridban, egy pedig Valenciában működik.
    
Két Michelin-csillaggal 23, egycsillagos minősítéssel pedig 156 étterem büszkélkedhet.
    
A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg, és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top