Gasztro

Az oroszoknál a patkányburger a menő, ki tudja, miért

Egy orosz étterem legújabb, felkavaró fogása a hódpatkányos burger, és ők nem értik, miért találná ezt bárki olyan furcsának!

Érthető okokból nem nagyon jut eszünkbe, hogy rágcsálókat fogyasszuk vacsorára, egy orosz étterem mégis felvette a patkányhúst az étlapjára – szaftos hamburgerbe töltve. Na jó, nem pontosan patkányról, hanem hódpatkányról, közismertebb nevén nutriáról van szó, de ettől alig lesz egy fél fokkal gusztusosabb a dolog.

Az oroszoknál a patkányburger a menő, ki tudja, miért
Képről mondjuk egész jól néz ki

A moszkvai Krasznodar Bisztró séfje azt nyilatkozta a Guardiannek, nem érti, mi ez az averzió a rágcsálófogyasztással szemben, illetve érti, de szerinte ez csak a tévhitek miatt alakult ki. “A hódpatkányok valójában nagyon tiszta állatok. Nem elég, hogy csak zöldséget fogyasztanak, de azt még meg is mossák táplálkozás előtt. Rengeteg bennük az omega-3-zsírsav, nagyon sok orvos és dietetikus ajánlja a húsukat” – nyilatkozta Tahír Kolikberdijev, a lelkes séf.

Hát, nem tudjuk. Van, akit ez meggyőzött?

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top