Gasztro

A Centrál Színház művészei is az Élelmiszerbank élelmiszer-adománygyűjtő akciója mellé álltak

A karácsonyi szezon beindulásával egyre gyakrabban nézegetjük a boltok kirakatait, a megfelelő ajándékot keresve szeretteinknek, és egyre sűrűbben szörfözünk a neten a tökéletes karácsonyi menü megtalálásához. Így tesz Pokorny Lia is, azonban a készülődés mellett tudja azt, hogy vannak olyanok, akiknek az asztalára nem jut étel. Pedig sajnos az ünnep közeledte nem minden családban okoz felhőtlen örömet.

A nehéz helyzetben levők száma évről évre nő. Országszerte sok helyen már nem is elsősorban az ajándékok vagy az ünnepi ebéd hiánya jelent problémát, hanem annak a kérdésnek az eldöntése, hogy a hideg lakásban üljön a család a szerény vacsora mellett, vagy üres gyomorral a meleg kályhánál. Számukra akár már egy üveg étolaj, egy kiló cukor vagy tartós tej, bébiétel is komoly segítséget jelenthet. A Centrál Színház művészei, felismerve ennek jelentőségét, idén is, mint minden évben, ezért támogatják a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtő hétvégéjét.

Nézze meg, mit gondolnak Pokorny Lia és színésztársai az élelmiszergyűjtés fontosságáról:

A CIB Bank fővédnöksége mellett szervezett, november utolsó hétvégéjére eső akció megpróbálja az ünnep örömét visszaadni. Célja, hogy szolidaritásra hívja a vásárlókat, akik segítségével minél több nélkülöző kívánsága teljesülhet. A karitatív gyűjtéshez olyan hírességek is csatlakoztak, mint Pokorny Lia, Papp János, Rudolf Péter és művésztársai, akik önkéntesként is részt vesznek az akcióban.

Itt megnézheti, Rudolf Péter miért vesz részt önkéntesként az akcióban:

A CIB Bank főtámogatásával megvalósuló akció lebonyolításában évről évre körülbelül 5000 önkéntes vesz részt, köztük a CIB közel 250 munkatársa. Az Élelmiszerbank adománygyűjtése így a magánszemélyek és a vállalati szféra példaértékű összefogása.

A három napos gyűjtés során november 25-én, pénteken 15 és 20 óra között, november 26-án, szombaton 8 és 19 óra között, valamint november 27-én vasárnap 8 órától 18 óráig várják a tartós élelmiszer adományokat országszerte közel 120 település közel 200 áruházában az Élelmiszerbank és a CIB önkéntesei.

Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt. Ha teheti, jöjjön el ön is, hogy segítsen!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top