Gasztro

Ezeket add, ha rászorulókon segítenél

Nemcsak pénzzel lehet segíteni a szegényebbeken. Számtalan módja van annak, hogy jobbá tedd a világot. Csak akarni kell.

A legtöbb embernek igénye van arra, hogy segítsen másokon. Sokan meg is találják a módját, hogy hogyan tehetik a rászorulók mindennapjait szebbé. Nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni az adakozás kapcsán, hiszen nem mindenki teheti meg, hogy sokat adjon a szegényeknek. Néha megváltást jelenthet egy kisebb adomány is, ha a legjobbkor érkezik.

Már akkor is adakozol, ha a nem használt ruháidat vagy a gyerekek kinőtt dolgait elajándékozod a családban, az ismerősi körben vagy az utcádban. Ha pedig ezt ismeretlenül egy karitatív szervezeten keresztül teszed, nagyon sokat segítesz azoknak a szegényeknek, akiknek nincs pénzük ruhákra. Van azonban egy aranyszabály, amit illik betartani: csak olyan használható darabokat ajánlj fel, amelyek jó állapotban vannak, és viselhetőek.

Akik ételt adományoznak

A másik gyakori adományozási forma a tartós élelmiszerek gyűjtése. Sokan a bevásárlások alkalmával egy csomag száraztésztával vagy liszttel, esetleg konzervvel többet vesznek, mint amire szükségük van, és ha összegyűlt egy nagyobbacska adag, azt eljuttatják azokhoz a szervezetekhez, amelyek szétosztják az ételt a rászorulók között. Ebben az esetben fontos, hogy mindenképpen tartós élelmiszerrel kedveskedjünk, hiszen azt a legegyszerűbb tárolni és továbbadni.

Az élelmiszerek adományozása kapcsán másképp is segíthetünk: működik hazánkban egy szervezet, amelyik begyűjti a gyártóktól és az üzletekből azokat a közeli lejáratú vagy kereskedelmi forgalomba nem hozható élelmiszereket, amelyek még fogyaszthatóak. Általuk nagyon sokan jutnak az életet jelentő táplálékhoz. Az ő munkájukat is többféle módon támogathatják azok, akik élelmiszert adományoznának, de ők maguk nem vásárolnak.

Ezeket add, ha rászorulókon segítenél

Vannak, akik úgy gondolják, hogy pénzzel tudnak a legtöbbet tenni az emberekért. Akár egyszeri adománnyal, akár folyamatos juttatásokkal könnyítik meg a megfelelő szervezetek, alapítványok munkáját, az a fontos, hogy az összeg olyan célt szolgáljon, amelyik tényleg a legszegényebbek életét teszi jobbá. Talán sokakban fel sem merül, hogy adakozzanak, mert úgy gondolják, nincs jelentősége annak a havi ezer forintnak, amit fel tudnak ajánlani. Pedig ez egyáltalán nem így van. Ha csak a sok kicsi sokra megy elvét vesszük, máris látjuk, mennyi pénz gyűlhet így össze.

Önkéntesként is tehetünk másokért. A karitatív tevékenységet folytató egyesületek, szervezetek nagy örömmel veszik, ha fizetség nélküli munkaerőhöz jutnak. Így ha valaki ezt a módját választja a segítségnyújtásnak, jelezze bátran a szervezetek felé. Amikor szükség van a támogatásra, azok biztosan jelentkezni fognak.

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top