Gasztro

Ez itt a világ legsajtosabb sajtos szufléja

A szuflé nemcsak habkönnyű édesség lehet, hanem ilyen olvadós, nyúlós, sajtos álom is. Kötelező kipróbálni.

A sajátnál csak a még több sajt lehet jobb, ebbe a sós szufléba pedig parmezán és rokfort is kerül. Egyszerűen tökéletes!

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál sózatlan vaj
  • 1/4 csésze apróra reszelt parmezán
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csésze langyos tej
  • só és bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 4 nagy tojássárgája
  • 5 nagy tojásfehérje
  • 9 dkg rokfort sajt
Ez itt a világ legsajtosabb sajtos szufléja 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! 8 darab kisebb szufléformát vajazzunk ki, és szórjunk meg bőven parmezánnal!

2. Alacsony tűzön olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben! Fakanállal kevergetve adjuk hozzá a lisztet, és 2 percig főzzük!

3. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a meleg tejet és a fűszereket! Alacsony tűzön kevergessük, míg összeáll sűrű, egyenletes szósszá!

4. Vegyük le a tűzről, és amíg még meleg, adjuk hozzá a tojások sárgáját. Ezután jöhet a rokfort és a parmezán sajt is, majd tegyük át a keveréket egy nagyobb tálba!

5. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd fokozatosan adagolva adjuk a sajtos keverékhez!

6. A krémet töltsük a szufléformákba, vegyük 180 fokra a sütő fokozatát és 30-35 perc alatt süssük készre a szuflékat – ügyeljünk rá, hogy ne szurkáljuk-piszkáljuk őket!

HoldsworthandWalter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top