Gasztro

Isteni gyors vacsora: húsos batyu

Igazi őszi gyors vacsorát hoztunk, egyenesen Adam Richmantől, aki miután felfalta egész Amerikát, most új műsorában a világot járja be, és jobbnál jobb fogásokat mutat be.
Isteni gyors vacsora: húsos batyu
 

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, finomra felaprítva
  • 1 répa, kis kockákra vágva
  • 250 gr sovány bárányhús (vagy sertés vagy marha)
  • 1 ek. curry paszta
  • 150 ml bárány vagy csirke alaplé
  • 200 gr fagyasztott zöldborsó
  • 250 gr előfőzött/mikrózható basmati rizs
  • 320 gr leveles tészta lap
  • 1 ek. sovány tej
  • 1 ek. feketekömény (más nevén Nigella mag)

1) Az olajat nagy serpenyőben felmelegítjük, és abban a répát valamint a hagymát 4-5 perc alatt puhára pirítjuk. Belekeverjük a húst, a curry pasztát valamint az alaplevet és 15 percig rotyogtatjuk, amíg a folyadék el nem párolog.

2) A húsos keveréket egy nagy előkészítő edénybe öntjük át és belekeverjük a fagyasztott borsót és a hideg előfőzött rizst (egyenest a csomagolásból).

3) A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. A tésztát negyedekbe vágjuk, majd minden négyzetet kinyújtunk, hogy 1-1 18 centiméteres négyzetet kapjunk. A tölteléket egyenlően elosztjuk a négyzetek között. A tészta széleit tejjel megnedvesítjük, és négy sarkát összefogjuk, hogy a négyzet közepénél találkozzanak. A széleket határozott mozdulattal összenyomkodjuk, hogy összezáródjon a batyu. A fenti folyamatot az összes többi négyzetnél megismételjük, végül négy batyut kapunk.

4) A batyukat egy nagyobb, nem tapadó felületű tepsire helyezzük, és a tetejüket megkenjük egy kevés tejjel. A batyuk tetejére feketekömény magvakat szórunk, és 20 percig sütjük, míg megdagadnak és arany barnák lesznek.

Isteni gyors vacsora: húsos batyu

Adam Richmant a nézők már jól ismerhetik a Fald fel Amerikát! sorozatból, amely a Travel Channelen volt látható, és a műsorvezető  olyan helyeket keresett fel benne, ahol hatalmas adag ételeket szolgálnak fel. felszolgáló. Az Ételek nyomában című műsor az olyan étkezdékre fókuszál, amelyek a turisták – de sokszor még a helyiek elől is rejtettek. Első évada nálunk, a Food Networkön volt látható, itt indul most a második széria is.  Ebben Adam már nem éri be a titkos helyszínekkel, immár a különleges helyek különleges, ritkán feltálalt ételeit keresi. 

Az Ételek nyomában második évada a Food Networkön november 15-től keddenként 20:00-tól látható dupla részekkel (ismétlés szombatonként 19:00-tól). 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top