Gasztro

A sütőben sült francia lecsóban nem fogsz csalódni!

Igazi szín- és ízorgiát élhetsz át, ha elkészíted a hagyományos lecsó zöldséges, francia, sütőben sült rokonát!

A ratatouille a franciák húsmentes válasza a lecsóra. Padlizsánból, cukkiniből, paradicsomból és tökből áll, na és persze egy isteni, fűszeres szószból. Most még egyet csavarhatsz rajta, azzal, ha sütőben sütöd. A végeredmény pompás, ízletes és egészséges vacsora lesz!

 Sütőben sült francia lecsó

A sütőben sült francia lecsóban nem fogsz csalódni!

Hozzávalók: 

  • 2 padlizsán
  • 6 nagyobb paradicsom
  • 2 sárga tök
  • 2 cukkini

A szószhoz:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 hagyma felaprítva
  • 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 2 kaliforniai paprika, felkockázva
  • só, bors
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 2 ek. bazsalikom

A fűszeres öntethez:

  • 2 ek. bazsalikom
  • 1 tk. fokhagyma
  • 2 ek. petrezselyem
  • 2 ek. kakukkfű
  • só, bors
  • 4 ek. olívaolaj

Elkészítés:

  1.  Melegítsd elő 190 fokosra a sütőt.
  2. A zöldségeket vékony szeletekre vágd fel, majd pakold őket egy sütőpapírral borított tepsire.
  3. A szószhoz hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, dobd rá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Párold puhára őket. Sózd, borsozd, add hozzá a paradicsomot és főzd addig, amíg össze nem áll szósszá. Végül keverd bele a bazsalikomleveleket is.
  4. A szószt hagyd a serpenyőben, és helyezd rá körkörösen, felváltva a zöldségkarikákat.
  5. Végül készítsd el a fűszeres öntetet: ehhez keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd locsold meg vele a zöldségek tetejét.
  6. A serpenyőt fedd le alufóliával és 190 fokos sütőben süsd 1 órán át. Az utolsó 20 percre távolítsd el a fóliát. Jó étvágyat!

Forrás: Goodful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top