Gasztro

Milliókra perli Firenzét a McDonald’s

Tizenhatmillió eurós kártérítést követel a firenzei önkormányzattól az amerikai McDonald’s gyorsétteremlánc, mert a város megvétózta egy új étterem nyitását a város főterén. A Meki szerint diszkriminációról van szó.

Még a nyáron utasította el Firenze város polgármestere a McDonald’s kérelmét,  hogy éttermet nyisson a város UNESCO Világörökség védettségű, történelmi központjában. Az amerikai gyorsétteremlánc szerint ez szimpla diszkrimináció. Firenze a város lakóinak engedve egy új rendelettel csak azoknak az éttermeknek a működését engedélyezte, amelyek csak a városra és a környező régióra jellemző ételeket kínálnak. A Meki belement a játékba, átalakította az étterem kínálatát, hogy megfeleljen a rendelkezésnek, ám kérelmét így is elutasította a város. 

A McDonald’s szerint ez egy  “magánvállalkozások szabad kezdeményezését korlátozó diszkriminatív rendelkezés”, amiért 16 millió eurós kártérítést követel az olasz várostól. 

A gyorsétteremlánc kilenc éttermet üzemeltet Firenzében, ebből négyet a főtértől ötpercnyi járásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top