Gasztro

Gyors vacsora: baconös-sajtos héjában sült krumpli

Szuper gyors vacsora, szuper egyszerűen. És akkor azt még meg sem említettük, mennyire finom ételt készíthetsz alig néhány perc alatt. Hogy a család kedvence lesz, az csöppet sem kérdéses. Szóval, ha mára nem lenne vacsoraötleted, akkor íme egy tuti tipp: héjában sült krumpli sajttal, baconnel és tejföllel megbolondítva. Jól hangzik?

Pillanatok alatt készíthetsz meleg ételt magadnak, a családnak vagy váratlanul érkezett barátoknak. Ennél egyszerűbb gyors vacsora talán csak a zsíros kenyér lehet. Azzal sincs persze semmi gond, a héjában sült krumpli sajttal és baconkockákkal ugyanakkor sokkal jobban hangzik. Tégy próbát.

Gyors vacsora: íme a baconös-sajtos héjában sült krumpli hozzávalói

  • 4-6 nagyobb krumpli
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • reszelt sajt
  • bacon felkockázva
  • ízlés szerint só
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl

Így készítsd el a gyors vacsorát

A sütőt először is melegítsd fel 200 fokra a héjában sült krumpli elkészítéséhez.

A krumplikat alaposan mosd le, még jobb, ha a héját szivaccsal jól átdörzsölöd. Vágd hosszában félbe, locsold meg mindet az olívaolajjal, ízlés szerint sózd. Csomagold alufóliába, majd helyezd tepsire. Told a tepsit a sütőbe és 25-30 perc alatt süsd puhára a krumplit.

Közben kockázd fel a bacont, serpenyőben pirítsd meg. Reszeld le a sajtot is. A fokhagymát préseld le és keverd a tejfölhöz, ha szükséges, ízlés szerint sózd.

A sütési idő lejártát követően hagyd még a fóliában 5-10 percre a krumplikat, majd bontsd ki. A krumplik közepét kissé vájd ki. A kiszedett krumplit keverd össze kevés reszelt sajttal és tejföllel, majd halmozd vissza a fél krumplik közepére. Szórd meg reszelt sajttal és baconnel, és 10 percre told vissza a forró sütőbe. Ha kissé megpirult a teteje, elkészült a mennyei gyors vacsora. Kínálj mellé fokhagymás tejfölt, salátát.

Mennyei gyors vacsora: bacönös-sajtos héjában sült krumpli

További gyorsvacsora-tippjeink az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top