Gasztro

Így készítsd el a csirkét ősziesen, zöldségekkel

A csirkének minden évszak jól áll, így az ősz is. Következzen egy szuperegyszerű, csirkés egytál a szezon legfinomabb ízeivel!

Egyszerű, csirkés receptekből sosem elég! És ilyeneket szerencsére bármelyik évszakban találunk, a csirke ugyanis remekül alkalmazkodik a szezonális hozzávalókhoz. Most egy igaz őszi egytál következik, amiben olyan ízek egészítik ki a csirkét, mint az édesburgonya, a kelbimbó és az alma. Íme:

Őszies csirkés egytál, zöldségekkel

Így készítsd el a csirkét ősziesen, zöldségekkel

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 1 nagyobb édesburgonya, felkockázva
  • 450 g kelbimbó, felekbe vágva
  • 2 alma, felszeletelve
  • 4 csirkecomb, a bőrével együtt
  • 4 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 ek. friss rozmaring
  • 2 ek. friss kakukkfű

Elkészítés:

  1.  Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy nagy tepsire szórd rá az édesburgonya kockákat, a kelbimbót, az almát, majd a tetejére a csirkét. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, majd tedd hozzá a fokhagymát és a fűszereket is.
  3. 30 percig süsd. Ha szükséges, a végén kapcsolj grillfokozatra és süsd további 5-10 percen át. Jó étvágyat!

Forrás: Goodful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top