Gasztro

Több, mint valószínű, hogy még sosem ettél igazi wasabit

Dehogynem! – gondolod most. De az a zöld izé a szusi mellett nem egészen az.

Hiába vagy te a világ legnagyobb szusirajongója, valódi wasabit még valószínűleg nem kóstoltál – ugyanis az ázsiai ételek mellé járó fűzöld trutyi valójában nem is az. Legalábbis nem egészen.

Több, mint valószínű, hogy még sosem ettél igazi wasabit 

Az, amit eddig wasabinak hittünk, állítólag csupán víz, torma és némi ételszínezék keveréke. Ezek mindössze 0,6%-ot tartalmaznak a Wasabia japonica növényből készült pasztából, ami hagyományosan a wasabi alapját képezi. Elég lehangoló, nem igaz?

Persze az ok nem meglepő: a Wasabia japonicát köztudottan nagyon nehéz és ilyen formán költséges termeszteni, szóval a valódi wasabi igazából elég drága mulatság. Szóval valójában zöldre festett tormát falatozunk a makik és nigirik mellé.

Kegyetlen hely a világ.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top