Gasztro

Így teheted ihatóvá a pocsék borokat is

Hódít a hiperdekantálás, azaz a boros trükk, amivel még az olcsó bor is egész iható lesz!

Azt már a kevésbé informált borszakértők is jól tudják, hogy a bor levegőztetése – amit a szakzsargon dekantálásnak nevez – nagyon fontos ahhoz, hogy kijöjjön a borok valódi zamata. Szóval érdemes kitölteni a bort a pohárba, lötybölni kicsit, mert attól állítólag finomabb lesz.

Jó, de ez nem segít az alsó polcos borokon – gondoltuk eddig. Pedig de. Állítólag az olcsó bort is fel lehet javítani a hiperdekantálás módszerével, ami egy meglehetősen furcsának tűnő, de elvileg hatékony, és ráadásul elég rövid eljárás. Annyit kell csak tenni, hogy turmixgépbe töltjük a bort, majd nagyjából 30 másodpercig hagyjuk, hogy a gép összekeverje az italt.

Így teheted ihatóvá a pocsék borokat is

Elvileg ez azért van, mert a turmix forgatása segít átlevegőztetni a bort, amitől az gyümölcsösebb, és úgy általában jobb ízű lesz.

És bár ez szuperül hangzik, azért ne feledjük, van az a bor, amin semmilyen hiperszuperdekantálás, de még a csoda sem segíthet – válasszunk valami igényesebb italt, az isten szerelmére.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top