Gasztro

Próbáld ki te is a grillezett padlizsánburgert!

Ha szeretnél enni egy jó szaftos hamburgert, de a szénhidrátban dús buci nélkül, tudunk egy megoldást!

Hiába is tagadnánk, a hamburger sokunk kedvence, mégis szinte lehetetlen lelkiismeret-furdalás nélkül enni a szemét gyorskaják királyának számító zsíros szendvicset.

Szerencsére az egészségtudatos világ életre hívott egy csomó meghekkelt verziót: a vegetáriánusok kicserélhetik a húst, a fogyókúrázók választhatnak sovány csirkét és teljes kiőrlésű zsemlét. Most azoknak kedvezünk, akiknek a szénhidrát a legnagyobb ellensége, ugyanis egy olyan változatot mutatunk be, ahol a bucik helyére grillezett padlizsán került!

Hozzávalók:

A “bucihoz”:

  • 1 közepes padlizsán
  • olívaolaj
  • só és bors

És a többi: 

  • 4 húspogácsa
  • gomba
  • saláta
  • paradicsom
  • dijoni mustár
  • ketchup
  • bármi, amit szeretnénk
Próbáld ki te is a grillezett padlizsánburgert!

Elkészítés:

1. Locsoljuk meg a padlizsánszeleteket olívaolajjal és ízesítsük sóval és borssal. Grillen (vagy a tűzhelyen) süssük meg őket, hogy aranybarnák legyenek, mindkét oldalon nagyjából 5-10 perc alatt.

2. Ha kisütöttük a húst és megpároltuk a gombát, jöhet a burgerek összeállítása! De itt már igazán nincsenek szabályok, tegyünk bele azt, amit szeretnénk, olyan sorrendben, ahogy gondoljuk!

HipFoodieMom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top