Gasztro

Itt a tökéletes őszi köret: kecskesajtos-rozmaringos sütőtökpüré

Mi másból is készülhetne egy igazi őszies köret, mint egy csodásan narancssárga sütőtökből? És csak még jobb lesz az egész, ha jön mellé egy kis kecskesajt és némi rozmaring is!

Ha valami különlegességre vágynánk egy igazi őszi menühöz, helyettesítsük a krumplipürét ezzel a csodálatos napsárga sütőtökpürével. Ne sajnáljuk belőle a krémes kecskesajtot és az illatos rozmaringot sem!

Itt a tökéletes őszi köret: kecskesajtos-rozmaringos sütőtökpüré 

Hozzávalók:

  • fél kiló sütőtök meghámozva és felkockázva
  • 10 deka kecskesajt
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál rozmaring
  • só és bors
Itt a tökéletes őszi köret: kecskesajtos-rozmaringos sütőtökpüré

Elkészítés:

1. Tegyünk fel melegedni vizet egy nagy fazékban! Ha már elkezdett forrni, adjunk hozzá sót és főzzük meg benne a sütőtökdarabkákat!

2. Főzzük puhára a tököt nagyjából 15-20 perc alatt!

3. Csöpögtessük le a sütőtököt, adjuk hozzá a tejet, a kecskesajtot és a fűszereket, aztán robotgéppel vagy krumplinyomóval pürésítsük!

4. Friss rozmaringággal díszítve tálaljuk!

RecipeRunner

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top