Gasztro

Parmezános-sütőtökös puffancs, a család új kedvence

A sütőtök most egy sós harapnivalóban bizonyít.

 A rengeteg szuperfinom sütőtökös édesség mellett ne felejtsük el, hogy a sütőtök kiválóan kiegészíti a sós ízeket is! A most következő receptnek örülni fognak azok, akiktől gyakran vár pogácsát a család: ez a puffancs ugyanis olyan, mint a pogácsa leegyszerűsített, könnyű változata. 

 Parmezános-sütőtökös puffancs

Parmezános-sütőtökös puffancs, a család új kedvence

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1,5 csésze konzerv sütőtökpüré, vagy egy sütőtök húsa pürésítve
  • fél csésze liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 2 kiskanál hagymapor
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • növényi olaj a sütéshez
  • 3/4 csésze reszelt parmezán
  • 2 evőkanál rozmaring

Elkészítés:

  1. A két tojást és a sütőtökpürét kézi habverővel keverd alaposan össze.
  2. A liszthez add hozzá a sütőport, a fűszereket, majd keverd hozzájuk a sütőtökös-tojásos krémet.
  3. Hevítsd fel az olajat 175 fokosra és egy evőkanálnyi adagokban süsd ki a puffancsokat.
  4. Szórd meg őket parmezánnal és rozmaringgal, és már ehetitek is! 

Forrás: Little things

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top