Gasztro

5 étel, amitől jobb lesz a kedved

"Az vagy, amit megeszel" – szokták mondani, és tény, hogy bizonyos ételek negatív, míg mások pozitív irányba befolyásolhatják közérzetünket. Elmondjuk, miket kell enned, ha jobban akarod érezni magadat!

1. Csokoládé

Ezt nem is kell megmagyarázni, ugye? Már attól is boldogabb az ember, ha csak a csokira gondol… Persze azért vannak valódi okok: a csokiban rengeteg az antioxidáns és a magnézium, ezek pedig javítják a vér áramlását így pár kocka csoki szorongásra, depresszióra és PMS idején is jó megoldásnak bizonyulhat!

5 étel, amitől jobb lehet a kedved

2. Kávé

Ismét egy jó hír, hiszen legnagyobb részünket ez a forró ital tart életben! Egy ideje hál’ istennek már kiderült az is, hogy a kávé egészséges, de úgy tűnik, a közérzetünkre is jól hathat: növeli a dopamin és a szerotonin szintjét szervezetünkben, így pedig sokkal jobb kedvűek lehetünk egy csésze kávé után.

3. Lazac

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy fogyasszunk halakat, pedig a csodaszép rózsaszínű lazac még szívderítő hatással is lehet ránk. Magas Omega-3-tartalma miatt segíthet a hangulatingadozásokon, és még a depresszió ellenszere is lehet, ráadásul a memóriára is jó hatással van.

5 étel, amitől jobb lehet a kedved

4. Tojás

A sárga ételek köztudottan boldogabbá tesznek minket, és mi más lenne kézenfekvőbb a tojásnál? Lágyan, főtten, rántottának, mindenhogy szeretjük, és mindenhogy jó is: a protein és a D-vitamin, ami a tojásban található hangulatunkat is rózsásabbá varázsolja majd.

5. Avokádó

Van egyáltalán olyan, amire nem jó az avokádó? Egyelőre úgy tűnik, nem nagyon. A krémes, méregzöld finomság szintén hozzájárulhat a kiegyensúlyozott jó hangulathoz, képes ugyanis jótékonyan befolyásolni szervezetünk szerotoninszintjét. Szóval jöhet az az avokádókrém!

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top