Gasztro

Készíts mennyei kínai kesudiós csirkét 20 perc alatt!

Csak 20 perced van, hogy összeüss valami könnyű ebédet vagy vacsorát? Próbáld ki ezt a pikáns, kínai kesudiós csirkét!

 Ha kedveled az ázsiai konyha ízvilágát, ki kell próbálnod a most következő csirkereceptet! Most végre megtudhatod, mitől lesz olyan omlós a csirke a kínai éttermekben, és egy isteni szósz elkészítésének titkát is magadévá teheted. Ráadásul minderre csak 20 percet kell szánnod! Íme:

Kínai kesudiós csirke

Készíts mennyei kínai kesudiós csirkét 20 perc alatt!

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 500 g csirkemellfilé
  • 2 teáskanál étkezési szódabikarbóna
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál rizsecet
  • 3 evőkanál halszósz
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • egy csipet bors
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál mogyoróolaj (vagy növényi olaj)
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1/2 hagyma, felkockázva
  • 1 zöld kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1/2 csésze pirított kesudió

Elkészítés:

  1.  Keverd össze a csirkét a szódabikarbónával úgy, hogy mindenhol érje. Tedd félre 15 percre, majd szűrd le egy tésztaszűrőben, ha pedig maradt rajta víz, itasd fel papírtörlővel.
  2. A szósz hozzávalóit (a szóját, a rizsecetet, a halszószt, a szezámolajat, a borsot) keverd össze egy zárható üvegben, és rázogasd is fel. Tedd félre.
  3. Tedd a csirkét egy tálba, önts rá 3 evőkanálnyit a kész szószból, és marináld 20 percig.
  4. A maradék szószhoz add hozzá a kukoricakeményítőt és a vizet. Rázd össze.
  5. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, pirítsd rajta 15 másodpercig a fokhagymát, majd 1 percig a hagymát is.
  6. Add hozzá a csirkét és a paprikát. Körülbelül 2 percig süsd, amíg a csirke fehérré nem válik.
  7. Öntsd rá a szószt, forrald fel, majd további 2-3 percig főzd.
  8. Szórd rá a kesudiót és tálald rizzsel. Jó étvágyat!

Forrás: RecipeTinEats

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top