Gasztro

Gyors és egyszerű sütőtökkrémleves receptje

Gyors, egyszerű, finom. Ugye, máris meggyőztünk, hogy kipróbáld ezt a mennyei sütőtökkrémlevest. És ha még azt is eláruljuk, hogy a recept almával édesíti a levest, akkor végképp ellenállhatatlan ez az étel. Sőt, glutént és laktózt sem tartalmaz, így az ezekre érzékenyek is bátran megkóstolhatják.

Az ősz slágerlevese kétségtelenül sütőtökből készül. Ezt a népszerű zöldségfélét korábban szinte csak megsütve fogyasztottuk, de hála a mára számtalan formában elérhető recepteknek, igen sokféle levest főzhetsz belőle. Szóval, még csak nem is unalmas.

Receptünkben olyan sütőtökkrémleves leírását olvashatod, amelyik ráadásul gyorsan, egyszerűen elkészíthető, kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele, mert tényleg elronthatatlan. A recept alapján megadott hozzávalókból nagyjából 8 adag sütőtökkrémlevest főzhetsz.

Hozzávalók a sütőtök krémleveshez

  • 1,8 kg sütőtök
  • 4 nagy alma
  • 1,5 l csirkeleves
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1/2 tk. zsálya
  • 1/2 tk. szerecsendió
  • ízlés szerint só, bors

Így készül a sütőtök krémleves

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, rendezd el rajta a megtisztított és apróbb kockákra vágott sütőtököt, almát és vöröshagymát, a sót és a borsot, majd locsold meg az olívaolajjal. Told a forró sütőbe és süsd kb. másfél órát, de legalább addig, amíg megpuhul és pirulni kezd a keverék.

Nagyobb edénybe töltsd a megsült sütőtökös keveréket, robotgép, közepes fordulaton, majd öntsd hozzá a csirkelevest, és a forrástól számítva 5-7 percig főzd. Add hozzá a zsályát és a szerecsendiót is.

A különlegesen finom sütőtökkrémlevest kis tálkákban pirított tökmaggal, vékonyra szeletelt mandulával kínáld.

Íme az idei ősz slágere, az egyszerű sütőtök krémleves receptje

Az NLCafén további sütőtökkrémlevesek receptjét találhatod

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top