Gasztro

Egerek rohangáltak a paleotészta-üzemben

Botrányos, gyomorforgató. Áldatlan állapotban találtak egy Pest megyei tésztaüzemet a Nébih munkatársai. Az üzemben gluténmentes, paleo tésztákat gyártottak, ahol még egerek is futkostak.

A Pest megyei tésztaüzemben zsúfoltság és rendetlenség fogadta az ellenőröket. A raktárban egérürüléket is találtak. A tésztakészítéshez szükséges alapanyagok mellett festékeket, oldószereket és szerszámokat tároltak az üzemben. A dolgozók elmondása szerint a nagyobb méretű eszközöket és a tésztakészítéshez használt matricákat az udvaron mosták egy kerti csapra csatlakoztatott nagynyomású tisztítógéppel.

Az alapanyagraktárban nagy mennyiségű jelöletlen, lejárt terméket találtak az ellenőrök. A tápiókakeményítő csomagolásán például még a termék pontos neve sem szerepelt. Az üzemben gluténmentes paleo tésztákat, így lenmagos, gesztenyelisztes makarónit, szezámlisztes spagettit és tarhonyát készítettek.

A Nébih szakemberei több mint 1500 kilogramm alapanyagot és készterméket vontak ki a forgalomból. Mivel a vállalkozás három cégnek végzett bérgyártást, a forgalmazásban érintett vállalkozásoknál is vizsgálatot tart a Nébih. A súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem működését. A tevékenységet csak akkor folytathatják, ha az üzemet kitakarítják, fertőtlenítik, tisztasági festést végeznek, és kiirtják az üzemben futkosó egereket.

A tésztaüzemre milliós nagyságrendű bírság vár.

Gyomorforgató állapotok a tésztaüzemben

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top