Gasztro

Mennyei almás-karamellás sajttorta

Mikor csináljunk almás sajttortát, ha nem egy borús őszi délutánon?

A sajttortát mindenki szereti, az almás sütemények pedig ősszel egyszerűen kihagyhatatlanok. Adja magát, hogy kísérletezzük a kettő találkozásával! Nem lövünk le nagy poént, ha eláruljuk, hogy az eredmény valami fantasztikus lesz. Az almás-karamellás sajttorta mindenki őszi kedvence lesz, ráadásul az elkészítése olyan egyszerű, hogy még a gyerkőcöket is bevonhatjuk. Íme:

Almás-karamellás sajttorta

Mennyei almás-karamellás sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 2 csésze kekszmorzsa
  • egy kiskanál barna cukor
  • 1/3 csésze olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 450 g krémsajt
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze fehér cukor
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1 kk. fahéj
  • 1/4 kk. gyömbér
  • 2-3 csepp vaníliakivonat
  • 2 zöld alma meghámozva, vékony szeletekre vágva

A feltéthez:

  • 1/4 csésze zabpehely
  • 1/4 csésze liszt
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1 kk. fahéj
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • karamellszósz

Elkészítés:

  1. Az alaptészta hozzávalóit keverjük el, és nyomkodjuk el egy kivajazott tortaformában. 180 fokos sütőben 5 percig süssük.
  2. A töltelék hozzávalóit (az almán kívül) robotgéppel dolgozzuk össze egy nagy tálban, majd tegyük félre.
  3. A feltét hozzávalóit is keverjük össze egy tálban, és tegyük félre.
  4. Kanalazzuk rá a krémet a tésztára majd helyezzük rá az almaszeleteket. Ezután a feltétet is tegyük rá, majd az egész mehet 180 fokos sütőbe, 30 percre.
  5. Ha megsült, locsoljuk meg karamellszósszal.

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top