Gasztro

Itt az ideje az első forró csokinak!

Az ősszel együtt a forró csoki ideje is eljött. Nincs is jobb annál, mint egy délutáni séta után friss forró csokit inni a meleg lakásban. Nem is tétovázunk, egyből egy igazi nagyágyúval indítunk, nutellás forró csokival nyitjuk meg a szezont.

Vannak ilyen napok, amiket csak egy kis édesség segít átvészelni. Jamie Oliver tökéletes forró csokija továbbra is nagy kedvencünk, de ha igazán nagy cukorbombára van szükségetek, akkor ezt a nutellás forró csokit próbáljátok ki!

Itt az ideje az első forró csokinak!

 

Hozzávalók:

  • 1 bögre tej
  • 2 evőkanál Nutella
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • csipetnyi só
  • tejszínhab a tetejére

Egy kis lábosban közepes láng fölött melegítsük össze a fél bögre tejet a Nutellával. Mikor egyneművé válik, adjuk hozzá a kakaóport és a sót, és kevergetve melegítsük még kb. 4-5 percig. Ha kész, bögrébe öntjük, és tejszínhabbal díszítjük. 

 

Még több forró csokoládé az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top