Gasztro

Így készíthetsz szuperegyszerű birsalmasajtot

A fanyar birsalmából káprázatosan finom édes sajtot készíthetsz – egyszerűbben, mint gondolnád. Sőt, még annál is egyszerűbben. Elronthatatlan, és persze megunhatatlan recept. Ősszel és télen különleges finomság, melyet desszertként is fogyaszthatsz. Íme a tartósítószermentes, szuperegyszerű változat.

Igazi őszi ízeket, aromát rejt magában a birsalma. Befőtt mellett a leggyakrabban birsalmasajtot készítenek belőle. És ez csöppet sem véletlen. Káprázatosan finom, megunhatatlan, mennyei. Készítsd el ezt a cukormentes, szuperegyszerű receptet, és minderről magad is meggyőződhetsz.

A szuperegyszerű birsalmasajt hozzávalói

  • 2 kg birsalma
  • 1 kg cukor

Így készül a birsalmasajt gyorsan, egyszerűen

A birsalmát pucold meg, magházát távolítsd el, darabold kockákra. Öntsd a gyümölcsöt főzőedénybe, tölts rá annyi vizet, ami épp ellepi, majd lassú tűzön hevítve, főzd puhára.

Szűrd le a vizet, majd robot- vagy turmixgéppel pépesítsd a megfőtt birsalmát. A cukrot 4 deci vízben lassú tűzön forrald fel, majd addig rotyogtasd, míg besűrűsödik, sziruposodik. Öntsd a szirupot az összeturmixolt birsalmához, majd lassú tűzön, gyakran kevergetve főzd még nagyjából 30 percig.

Az elkészült birsalmasajtot óvatosan öntsd üveg- vagy porcelántálba, és abban hagyd teljesen kihűlni. Amikor kissé megdermedt a teteje, díszítheted mandulával, mogyoróval, dióval. Hűtőszekrényben, celofánba csomagolva napokig eltartható.

Így készíthetsz cukormentes birsalmasajtot

További birsalmából készült receptek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top