Gasztro

Süss kukoricás tócsnit!

Ebédre, vacsorára vagy uzsonnára, egy finom tócsniban sosem fogunk csalódni! Most megtudhatod, hogyan készítheted el krumpli helyett kukoricával.

A tócsni az egyik legfinomabb magyar ételek egyike, ám hasonló kiadásai a világ más pontjain is nagy népszerűségnek örvendenek. A hagyományos tócsni krumpliból készül, de bátran kísérletezhetünk más alapanyagokkal is: például cukkinivel vagy kukoricával. Mi most az utóbbira hoztunk egy finom és laktató példát, amit ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.

Sajtos-kukoricás tócsni

Süss kukoricás tócsnit!

Hozzávalók:

12 darabhoz

  • 1,5 csésze liszt
  • 2 csésze konzervkukorica
  • fél csésze reszelt cheddar sajt
  • 1/3 csésze újhagyma felaprítva
  • fél csésze tej
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál csilipor
  • fél csésze olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1.  A tojásokat verd fel.
  2. Az összes hozzávalót keverd össze egy nagy tálban.
  3. Hevítsd fel az olajat, majd vedd le a lángot közepes fokozatra. Pakolj két-két evőkanálnyit a tésztából az olajba és formázz belőle kis lepényeket. Másfél percig süsd mindkét oldalát.
  4. Tálald tejföllel, és szórd meg hagymával. Jó étvágyat!

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top