Gasztro

Bögrés süti az őszi hétvégékre: almás-fahéjas morzsasüti receptje

Valódi őszi–téli ízek, de ha egyszer elkészíted, az év többi részében sem tudsz majd ellenállni az almás-fahéjas morzsasüti illatának, zamatának. Készítsd el a szuperegyszerű bögrés sütit.

Ellenállhatatlan, kihagyhatatlan, mennyei. Talán ezekkel a szavakkal tudjuk a leginkább jellemezni az almás-fahéjas morzsasütit. A bögrés sütik receptjei elronthatatlanok, hiszen egyszerűek, könnyű elkészíteni ezeket. Kezdők is bátran próbálkozhatnak vele.

A bögrés sütik összeállításakor elsősorban az összetevők aránya és nem a grammra pontos mennyisége számít. Így valójában szinte mindegy, mekkora poharat, bögrét használsz. Ugyanakkor a legelterjedtebb méret a 2,5 deciliteres, receptünkben is erre hagyatkoztunk.

Az almás-fahéjas bögrés morzsasüti hozzávalói

A morzsához

  • 1,5 bögre liszt
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 1/4 bögre porcukor
  • 1/2 bögre olvasztott vaj
  • 2 alma lereszelve
  • 1 tk. fahéj
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 tk. vaníliaaroma
  • 1/2 mk. szerecsendió

A tésztához

  • 1 bögre liszt
  • 1/2 bögre cukor
  • 1/2 bögre tejföl
  • 1/4 bögre olvasztott vaj
  • 1 nagy tojás
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1/2 mk. szódabikarbóna
  • 1/2 mk. só

A cukormázhoz

  • 1/2 bögre porcukor
  • 2 ek. almaecet

Így készül az almás-fahéjas bögrés morzsasüti

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vajazz és lisztezz ki egy közepes méretű, magasabb falú tepsit.

A morzsasüti elkészítéséhez első lépésként a morzsát készítsd el. Keverőtálba szórd a lisztet, add hozzá a cukrot, a porcukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót. Végül keverd hozzá az olvasztott vajat és a vaníliaaromát. Tedd félre.

Az igazán egyszerű bögrés süti elkészítésének következő lépésként a tésztát készítsd el. Ehhez egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral. Add hozzá a tojást, keverd simára, majd jöhet a tejföl és végül a vaníliaaroma. Keverd krémesre. Ezt az edényt is tedd félre.

A lisztben keverd el a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd add a tejfölös krémhez, és keverd a morzsasüti tésztáját simára.

Harmadik lépésként a palacsintasütőt kevés vajjal forrósíts fel, dobd rá a reszelt almát egy bögrényi morzsatésztával, néhány percig fakanállal kevergesd, majd vedd le a tűzről.

A tejfölös tészta felét simítsd a tepsi aljára, töltsd rá az almás keveréket, majd jöhet a tészta másik fele. Tetejére szórd a maradék morzsatésztát. Az almás-fahéjas bögrés sütit told a forró sütőbe és 35-40 percig süsd.

Közben készítsd el a cukormázat, amelyhez keverd a porcukrot az almaecethez. A mázzal locsold meg a sütőből kivett, kissé lehűlt morzsasütit. Hagyd teljesen kihűlni, majd szeleteld és tálald.

Bögrés süti az őszi hétvégékre: almás-fahéjas morzsasüti receptje

Próbáld ki más bögrés sütik receptjeit is az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top