Gasztro

Igazi őszi saláta almával és spenóttal

A salátaebédek szezonja nem ért véget a nyárral: íme, egy szuper, hamisítatlanul őszi salátarecept, ami jól jön majd a hűvösebb napokon is.

A hűvösebb, őszi napokon egyre többször vesszük elő a szívmelengető krémlevesek és kiadós tészták vagy húsételek receptjeit. Pedig a salátákat is könnyen ősziesíthetjük – erre a legjobb példa a most következő saláta, amiben alma és dió dobja fel a spenótot. Ha ősszel és télen is könnyű ebédre vágysz, ezt bármikor összeütheted, akár otthonra, akár a munkahelyedre.

Spenótsaláta almával, dióval, feta sajttal, juharszirupos vinaigrettel

Igazi őszi saláta almával és spenóttal

Hozzávalók:

7-8 adaghoz

  • 280 g friss bébispenót
  • 3 alma vékony szeletekre vágva
  • 1 csésze pirított dió (vagy pekándió)
  • 110 g feta sajt
  • 1/2 csésze aszalt vörös áfonya
  • opcionális: 340 g bacon szalonna pirítva
  • opcionális: fél lila hagyma felkarikázva

Az öntethez:

  • fél csésze olívaolaj
  • negyed csésze almaecet
  • 2 ek. juharszirup (helyettesíthető mézzel)
  • 2 ek. dijoni mustár
  • csipet só, bors

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban forgasd össze a spenótleveleket, az almaszeleteket, a diót, az áfonyát. Keverd hozzá a bacont és a hagymát, ha szereted. Végül add hozzá a morzsolt fetát is.
  2. Az öntetet állítsd össze egy zárható üvegben: keverd össze a hozzávalókat, akár rázd is fel egy kicsit.
  3. Locsold meg a salátát az öntettel, és fogyaszd azonnal. Ha későbbre hagyod, az öntetet és a salátát külön tárold.

Forrás: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top