Gasztro

Ezt a sajtos töltött kenyeret ki kell próbálnod!

Ropogós kenyér és olvasztott sajt együtt? Képzeld el egy pillanatra, aztán gyorsan próbáld ki ezt az egyszerű, de látványos és isteni finom receptet! Használj bátran zöld fűszereket, fokhagymát is – szinte elronthatatlan!!

Sajttal és hagymakrémmel töltött kenyér

Ezt a sajtos töltött kenyeret ki kell próbálnod!

Hozzávalók: 

  • 100 gramm cheddar sajt
  • 100 gramm mozzarella
  • egy csokor újhagyma apróra vágva
  • 70 gramm vaj
  • egy tetszőleges rusztikus kenyér (0,25 vagy 0,5 kg-os)
  • szezámmag

A kenyeret bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben marad. A tepsit kibéleljük alufóliával, rátesszük a kenyeret, majd elkezdjük bele rakni (SOK TÜRELEMMEL) a sajtot. A hagymát leöntjük az olvasztott vajjal, majd hozzáadjuk a szezámmagot. Ha az összes sajt belekerült a kenyérbe, akkor  belekanalazzuk a mélyedésekbe a vajas hagymaszószt. Betakarjuk a fóliával és 15 percig 180 fokon sütjük a töltött kenyeret.

Forrás: The Kitchn

Még több töltött kenyér az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top