Gasztro

Megnyitott az első pazarlás elleni szupermarket Angliában

Megmaradt, de még felhasználható ételeket árusít a Leeds mellett található különleges szupermarket, hogy így segítsen a rászorulóknak.

A különleges szupermarket ételbankoktól, éttermektől, ételfotósoktól és különböző eseményekről kapja a megmaradt, de még felhasználható ételt, amit azért árusítanak, hogy felvegyék a harcot a mértéktelen pazarlás ellen.

Megnyitott az első pazarlás elleni szupermarket Angliában

A Leeds közelében nyílt üzlet az első ilyen különleges szupermarket az Egyesült Királyság területén, de a bolt szülőanyja, a The Real Junk Food Projekt több hasonló üzlet megnyitását is tervezi. Az ételpazarlás ellen és a rászorulók megsegítéséért küzdő nemes kezdeményezés bárkinek lehetővé teszi a vásárlást, ahol “úgy fizetsz, ahogy akarsz”, ugyanis állítólag a pénz mellett az idő és a segítség is elfogadható valuta.

Az üzlet naponta 2-10 tonna közötti ételmennyiséget kap – ez egyébként még mindig csak a töredéke az Egyesült Királyságban évente elpazarolt 10 millió tonnányi ételnek és italnak.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top