Gasztro

Így állhatsz a leggyorsabb sorba a szupermarketben

Elhoztuk a Szent Grált: íme a tudományos alapokon nyugvó módszer, amivel megtudhatod, melyik lesz a leggyorsabban haladó sor a szupermarketben!

A szupermarketekben kígyózó végtelen sorok kicselezése nagyjából lehetetlen feladat. Ahogy Murphy törvényére hivatkozva szoktuk mondani: mindig az halad a leglassabban, amelyikbe épp beálltunk. De úgy tűnik, van már – tudományos alapokon nyugvó – módszer, amivel mégis bemutathatunk az időrabló, ideggyilkos sorban állásnak!

1. Kerülj olyan ember mögé, akinek tele van a kosara!

Hülyeség, mi? Általában kinézzük, hogy kik azok, akik csak egy-egy termékkel állnak sorba, és kerüljük azokat, akik megrakott kosárért akarnak fizetni. Pedig kutatások szerint a sok kevés holmit vásároló személy köszöntése, a tőlük való búcsúzás és a fizetés lebonyolítása sokkal több időt emészt fel, mintha kevesebb tömött kosarú ember mögött állnánk.

Így állhatsz a leggyorsabb sorba a szupermarketben

2. A bal oldali sorok jobban haladnak

Az emberek nagy része jobbkezes, ezért olyan sorokba állnak, ahol jobb kéz felől van az áruszállító szalag. Te állj oda, ahol bal kézre esik!

3. Ne válassz kanyargós sort 

Felmérések szerint ha a pénztáros nem látja a sor végét, lassabban dolgozik!

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top