Gasztro

Készíts egészséges, házi granolát, ami feldobja majd a reggeliket

Te is imádod a ropogós müzliket? Készítsd el az egészséges, házi változatukat, a granolát!

Sokáig nem tudtam, mi fán terem a granola, ezért elkönyveltem magamban, mint az egészségesétkezés-mániások újabb őrületét. Aztán világossá vált számomra, hogy a granola tulajdonképpen zabpehely és magok keveréke, csak éppen sült, ropogós formában. Ezután nem volt kérdés, hogy kipróbálom – az eredmény isteni lett. Pont olyan, mint egy roppanós müzli, azzal a különbséggel, hogy minden hozzávaló egészséges és természetes. Joghurtba, tejbe pakolva szuperül feldobja a reggeliket! Íme, a recept:

Egészséges házi granola

Készíts egészséges, házi granolát, ami feldobja majd a reggeliket

Hozzávalók:

  • 4 csésze teljes kiőrlésű zabpehely (lehet gluténmentes is)
  • 1 és 1/2 csésze natúr magok (dió, brazil dió, pekándió, mandula, kesudió, törökmogyoró – ízlés szerint) 
  • 1 tk. tengeri só
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1/2 csésze olvasztott kókuszolaj
  • 1/2 csésze méz
  • pár csepp vaníliaaroma
  • 2/3 csésze aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola – ízlés szerint)
  • opcionális: kókuszchips vagy csokichips

Elkészítés:

  1. A zabpehelyhez keverd hozzá az apróra vágott magokat, a sót és a fahéjat, ha kókuszchipset használsz, azt is.
  2. Öntsd rá a kókuszolajat, a mézet és csepegtesd rá a vaníliát. Alaposan keverd össze, hogy minden szemet érjen a folyadék.
  3. Egy sütőpapírral borított tepsin oszlasd el a keveréket, majd 170 fokos sütőben körülbelül 20 percig süsd.
  4. Várd meg, amíg teljesen kihűl a granola, majd, ha összeállt, törd szét darabokra és keverd hozzá az aszalt gyümölcsöt, a csokichipset is. Légmentes tartóban 1-2 hétig tárolhatod szobahőmérsékleten, fagyasztóban pedig akár 3 hónapig.

 Forrás: cookie and kate

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top