Gasztro

Egy falat ősz: isteni almáspite-keksz

Ha van az ősznek íze, egészen biztosan valami fahéjas-almás finomság az! Ezért szoktak ilyenkor almáspiték sülni a nagymamák konyháiban, de ha erre már ráuntunk, próbáljunk ki inkább egy különleges almáspités kekszet!

Itt az ősz, azaz az almáspiteszezon, amikor a sárguló falevelek látványát forró süteménnyel és gyümölcsteával a kezünkben élvezhetjük! A nagyi specialitását azonban feldobhatjuk, ha a hagyományos pite helyett egy kekszbe zárjuk az ízt! 

Hozzávalók: 

A töltelékhez:

  • 2 ek. sózatlan vaj
  • 2 nagyobb alma meghámozva és felkockázva
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1 ek.  pitefűszer (fahéj, szerecsendió) 

A kekszhez:

  • 2 csésze finomliszt
  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 2 és fél tk. sütőpor
  • 1/4 tk. só
  • 3/4 csésze iró
  • 1 tk. vaníliakivonat
Egy falat ősz: isteni almáspite-keksz

Elkészítés:

  • 1. Először készítsük el a tölteléket: egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd pároljuk meg benne az almakockákat úgy 10 perc alatt. 
  • 2. Adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket, főzzük még 2-3 percig, majd hagyjuk kihűlni!
  • 3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá az írót és a vaníliakivonatot.
  • 4. Helyezzünk egy adag tésztát egy sütőpapírra, halmozzunk rá tölteléket, majd fedjük le egy ugyanakkora tésztával.
  • 5. Előmelegített sütőben 20 percig süssük!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top