Gasztro

Így ebédelj a munkahelyeden az ajurvéda szerint

Ahogy nem mindegy, mit eszünk, az sem elhanyagolható, hogyan étkezünk. Lássuk, mit tanít az ajurvéda a munkahelyi ebéd szabályairól!

Az ajurvéda tudománya rengeteg tanáccsal látja el követőit a helyes, ajurvédikus táplálkozást illetően. Ha betartod ezeket az intelmeket, egészségesebb és kiegyensúlyozottabb lehetsz. Na igen, de hogy figyeljünk oda a helyes étkezésre a röpke munkahelyi ebédszünetekben? Szerencsére az ajurvéda szakemberei az irodai ebédekre is kitaláltak hasznos és megszívlelendő praktikákat. Lássuk most ezeket!

Így ebédelj a munkahelyeden az ajurvéda szerint

 A nyugodt környezet fontossága

Az ajurvédikus táplálkozás egyik alapja, hogy ne egyél feldúlt, stresszes állapotban. Ez ugyanis hatással van az étvágyadra és az emésztésedre is. Van, aki ha stresszes, mértéktelenül habzsol, van, aki pedig épp csak hogy belecsíp az ételbe. Az emésztés pedig mindkettőt megsínyli. Ezért mielőtt leülsz enni, kicsit csendesítsd le az elméd, szakadj ki a napi feladatokból és teremts rendet magad körül.

Ha zavarnak a kollégák…

Te már kellően ráhangolódtál a nyugodt ebédre, ám a körülötted ülő kollégák továbbra is pörögnek, és pletykálnak? Keress új asztaltársaságot, vagy menj ki a szabadba étkezni.

Ha nagyon rövid a szüneted…

Ha nem tudsz egy vagy legalább fél órás szünetet tartani, és csak arra van időd, hogy a gép előtt bekapd az ebéded, akkor sincs minden veszve: fordulj legalább el a monitortól, és légzőgyakorlatokkal készülj fel az étkezésre. Evés közben – akár lehunyt szemmel – koncentrálj az ízekre, illatokra, aromákra. Sokkal jobban fog esni így az étel.

Forrás: The Kitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top