Gasztro

Íme, a házi körtebefőtt receptje

A ropogós és zamatos körtéből készítheted talán a legfinomabb befőttet. Nem ördöngösség, bátran hozzáláthatsz akkor is, ha még sosem főztél be gyümölcsöt. Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan csináld. És hogy egyetlen üveg sem marad a kamra polcán, abban egészen biztosak vagyunk.

A recept alapján nagyjából 7-8 nagyobb befőttesüvegnyi (730 ml) házi körtebefőttet készíthetsz.

A házi körtebefőtt hozzávalói

  • 5 kg körte
  • 50 dkg cukor
  • 1,5 liter víz

A befőttesüvegeket a kupakokkal együtt fertőtlenítsd. Ezt úgy teheted meg a legegyszerűbben, hogy mosogatógépben lefuttatod a 70 fokos programot. Mosogatógép hiányában az üvegeket és a kupakokat állítsd nagyobb fazékba, önts rájuk annyi vizet, amennyi ellepi, majd a forrástól számított 15 percig főzd. Kézzel lehetőleg ne érintsd meg az üvegek száját és a kupakokat sem. Érdemes ehhez tisztára mosott konyhai csipeszt használni.

A még az egészségre is jótékony körtéket hámozd meg, vágd ki a magházat, és szeleteld hosszában négy felé. Ha nagyobbak a körték, akkor nyolcfelé is darabolhatod a gyümölcsöket.

A körteszeleteket a lehető legszorosabban állítsd az üvegekbe.

A vizet forrald fel, öntsd hozzá a cukrot, és addig főzd, kevergesd, amíg a cukor teljesen felolvad, és cukorszirupot kapsz. A forró cukorsziruppal öntsd fel az üvegeket, majd szorítsd rájuk a kupakokat.

A körtebefőtteket állítsd vissza a nagyobb edénybe, tölts rájuk vizet, és a forrástól számítva, lassan rotyogtatva 20 percig főzd. Hagyd a befőtteket a vízben lassan kihűlni.

Íme, a házi körtebefőtt receptje

Próbálj ki más befőtt- és körterecepteket is az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top