Gasztro

Készítsd te a péksüteményt a tízórais dobozba!

Itt az ideje elővenni a legjobb péksüteményrecepteket, mert holnap megint iskola, és jó lenne a bolti helyett valami saját készítésű péksüteményt csomagolni a gyerekeknek. Hoztunk is egy isteni finom klasszikus fonott kalácsot és egy gluténmentes kakaós csigát.

Fonott kalács házilag

Készítsd te a péksüteményt az uzsonnás dobozba!

Tegnap elkészítettem életem első eperlekvárját, amihez MUSZÁJ voltam 
egy házi, csudafinom kalácsot sütni, hogy felavassuk. És mennyire jól tettem, nagyon jó uzsonna lett belőle! A lekvár pedig… olyan, mintha friss epret ennénk!

A fonott kalács receptje a Levendula lány blogján található.

 

Házi kakaós csiga gluténmentesen

Készítsd te a péksüteményt az uzsonnás dobozba!

Ha te sem ehetsz búzát, netán glutént úgy egyáltalán, és még a laktóz is felborítja az életedet, akkor tudod, milyen érzés, hogy nem ehetsz egy rendes péksütit. Természetesen vannak nagyon jó üzletek, ahol kaphatsz finomságokat. Azonban én mindig jobban szerettem a házi készítésű süteményeket. A szeretettől, ami a többi hozzávalóval együtt belekerül, valahogy még finomabb lesz. Az egyik kedvenc gluténmentes bloggeremnél találtam kakaóscsiga-receptet, amiben az tetszett nagyon, hogy olyan lisztet kellett használni, amit szeretek, és van is itthon mindig. 

Így nekem a mai nap és a következő pár reggelim hőse Bokréta Veronika és a Schär. Mindig mondják a gasztrozsenik, hogy a kiváló étel titka a kiváló alapanyag. Ilyen szép kinyújtott, kelt tésztát még búzás korszakomban sem tudtam készíteni. Mondjuk, ennyi pénzért legyen is jó a liszt, nem igaz?  Most sok képet teszek a bejegyzésbe, hogy lásd, milyen jó móka elkészíteni a csigákat.

A gluténmentes kakaós csiga receptje a Pink Dust blogon olvasható.

 

Még több péksütemény házilag:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top