Gasztro

Megtalálták Magyarország legundorítóbb kisboltját – videó

Állatoknak szánt, lejárt minőségmegőrzési idejű édességet, chipset és száraztésztát árultak egy törökszentmiklósi családi ház udvarán. De ennek most vége.

Alaposan megdöbbentek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) emberei, amikor felkeresték azt a törökszentmiklósi “boltot”, amely egy családi ház udvarán üzemelt.

Kínálatban többek között nápolyi, chips és száraztészta szerepelt, ám a forgalmazott élelmiszerek egy része jelöletlen, azaz ismeretlen eredetű, más része pedig ugyan jelölt, de minőségmegőrzési idő nélküli vagy lejárt volt.

Kiderült, hogy az üzemeltető áruja egy részét egy családtagja takarmányforgalmazó cégétől szerezte be. A takarmányforgalmazó vállalkozás engedélyezett módon vásárolt fel lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve gyártási selejtnek számító élelmiszereket takarmányozási célra. A termékek egy részét azonban nem állattartóknak értékesítette, hanem átadta a boltnak, hogy eladják a helyieknek.

Az árukészlet másik részét a lédig (gasztro) kiszerelésű termékek adták. Ezeket a helyszínen kisebb kiszerelésbe átcsomagolva forgalmazta a “vállalkozó”, azonban az ehhez szükséges engedélye sem volt meg.

A Nébih szakemberei a lefoglalt termékeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top