Gasztro

Így dobhatod fel a fagyasztott pizzát

Néha még a mintaanyukák és a konyhatündérek is elfáradnak, és friss finomság helyett fagyasztott pizza kerül az asztalra. De ezt is lehet cifrázni!

Nem kérdés, hogy a boltokban kapható fagyasztott pizzáknak kevés közük van a roppanós tésztájú, gazdag feltétű olasz finomsághoz, de hát ez van, néha ez a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás, ha vacsorát kell varázsolni.

Azért a mirelit pizza is lehet egy hajszálnyival jobb, mutatunk néhány trükköt:

1. Adjunk hozzá friss feltéteket: egy kis koktélparadicsom, rukkola, vagy néhány karika chorizo kolbász – máris elevenebb, ízesebb lesz a pizzánk.

2. Még több sajt! Azaz jobb sajt. Azaz sajt. A fagyasztott pizzákra szórt sajtpótlónak kevés köze van az általunk ismert tejtermékhez – tegyük rá a magunkét! Még jobb, ha van otthon valami különlegesség, mondjuk parmezán vagy mozzarella.

Így dobhatod fel a fagyasztott pizzát

3. Dobd a sütőrácsra! Semmiképpen se próbálkozz mikróval, de még a sütőben is jobban jársz, ha pizzád egyenesen a rácsra kerül, így ugyanis ropogósabb lesz az alja, és elkerülheted a nedves, szivacsos állagot.

4. Ha elkészült, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal – simával vagy ízesítettel – csak jobb lehet tőle pizzánk.

5. De bármit is csinálsz, soha ne sózd meg! Az ilyen előkészített termékekben amúgy is rengeteg só van, ne tetézd a bajt.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top